Thursday, December 10, 2009

USD1,000 PER WEEK – HOME TYPIST JOB (FULL/PART TIME)

DEAR FRIENDS,

WE ARE INTERNATIONAL TALENTS COMPANY,SEEKING INTERESTED APPLICANTS TO DO HOME TYPIST AT HOME FOR US.

WE PAY WEEKLY USD1,000 + POTENTIAL. CURRENTLY HIRING WORK HOME TYPIST/CLERK/SECRETARY/SUPERVISOR/MARKETER/MANAGER.EXPERIENCE UNNECESSARY.MUST KNOW TYPING.NO AGE SEX LIMIT.ANYWHERE IN THE WORLD.PART/FULL TIME.

INTERESTED OR WANT TO APPLY NOW!!!

PLS FOLLOW THESE 3 STEPS:

1- CLICK REPLY BUTTON AT YOUR EMAIL.

MAKE SURE TO ADDRESS IT TO: nickzm@ymail.com

CC: ikhmalmustaza@yahoo.com

2- WITH YOUR OWN WORDS, PLS WRITE SOMETHING THAT SHOW U INTERESTED IN THIS JOB,

(NOTE: PLS DO NOT WRITE YOU REPLY ON “Subject” COLUMN)

3- BEFORE CLICK “SEND” BUTTON AT YOUR EMAIL, PLS MAKE SURE YOU HAVE THIS ORIGINAL ADVERTISING EMAIL ATTACHED/INCLUDED.

ONCE U FULFILL ALL THE ABOVE AND REPLY TO US ACCORDINGLY , WE WILL EMAIL U WITH THE DETAILS AS SOON AS POSSIBLE.

TQ

Tuesday, August 25, 2009

Happy Ramadhan

Selamat guys! Alhamdulillah....dah masuk hari ke 4 puasa. So far ok . Kerja pon balik awal..huhuhu...Ramadhan kali ni berbeza sbb aku dan famili sambut Ramadhan di tempat baru. Syukur pada mu ya Allah...akhirnya Kau telah memakbulkan doa dan usaha kami semua.Semoga Kau perluaskan rezeki kami sekeluarga. Satu permulaan yang terbaik untuk aku dan famili memulakan lembaran baru di tempat baru. We moving out on first day of puasa. Penat? totally penat..berkemas angkut barang2 di hari puasa..haha..tapi puasa semua tetap full. Seronok+letih+excited+tenang..itu yang dpt aku gambarkan. We are all happy termasuk Boy. Boy dapat rumah 'banglo' 3 tingkat lagi tuh. He create his new territory at new place. 2 trip angkut barang2 from Cheras to Damansara Perdana. Everything's good and well planned.Got lots of facilities. So dah ade full aktiviti di masa lapang. I do love this place..it's calm..warm..privacy and really motivate me to be better and achieve better than what is today. This is not the end...this is the beginning!..Soon Tok Non akan stay with us..hope Tok Non like it...(leh mintak Tok Non wat bngkang roti..hehehe). Most important is to self improvement during this Ramadhan. Ramadhan is the best and easy month for me to change...be better..and to start new life. Muhasabah diri sendiri..teruskan hidup bring along the goods and left the bad. Semoga Ramadhan kali in memberi seribu kebaikan, kebahagiaan dan kejayaan. So check the pics below...

Tuesday, July 7, 2009

internship cOuntdown



Alhamdulillah...at last I've got my internship placement @ Petronas e-learning Solution Sdn Bhd (PeLSSB). Yesss! After all effort and sacrifice..I do believe I got the best among the best for my interns. Now, have to prepare for my intern on 13th July 2009. Timing tido kena betulkan balik...nk beli attire..dan need to revise about flash, html,css and others stuffs. Whatever it is, I want to learn and explore as much as I can during internship period and to find an idea for my final project. Wanna know how the real working life and make good connection with others for future business and plan. Enjoy and learn!. Have to make a hair cut lor..rambut sudah panjang..haha..5 days more muse!

Thursday, June 18, 2009

internship Oh internship

Salam Jumaat guys! Hari ini aku rase nk cakap pasal internship..kenape? sebab aku akan menjalani semester internship tak lama lagi. Dah banyak tempat aku apply dari awal semester lepas. Ade yang dapat, tapi masalah transportation plak..ade yg x dpt..ade jugak yg yakin je dapat tp hampeh..hahaha. Apepun aku terus mencari dan mencari..susah jugak nak cari tempat untuk praktikal sekarang ni. Mungkin sebab persaingan sengit dari universiti lain. Mungkin juga sebab aku memilih? Huhu..memag betul pon..tp aku memilih bersebab yang betul. Aku mesti la ambil kira company yang ade related dgn bidang aku dan senang untuk aku gerak. Kalo dapat company best2, tp jauh giler nk pergi..x guna jugak kan. So, skang aku nk kupas tentang beberapa isu2 internship nih..daripada pandangan aku sendiri dan juga pandangan orang lain

kena buli

- - Ade member bgtau ‘confirm budak praktikal kena buli’ or ‘kena buat keje x patut’. Bagi aku la..motif aku cari untuk praktikal adalah belajar apa saja ilmu yg related dgn bidang aku dan ‘real working life’ iaitu ilmu yang aku x boleh dpt di university. So, as long it’s good for my skills, my future, I’ll take it. Memang kita x 100% harapkan kerja yang kita dpt mase praktikal nnt dalam scope bidang kita je, ade juga kerja lain yang x berkaitan ttp still relevan kan. Kalo setakat buat air kopi atau fotostat..itu bagi aku normal la..such routine task. Bagi aku tiada halangan. Apepun akal kan de, kalo rase kerja yg kena wat u confirm x patut, just tell them, ape nak takut btol x? Cakap secara berhemah dan positive, x perlu nak marah2 ke gaduh2 ke..paling penting jangan simpan2..itu cara yang kurang pandai dan menyusahkan diri sendiri kelak.

Elaun? Xde elaun?

Haa..in satu lagi isu gak..bagi aku, experience come first! Elaun adalah bonus. Kalau dapat Alhamdulillah..kalo tak dapat..Loan Mara ade. Mcm aku bgtau tadi..aku usaha dan berdoa supaya aku dpt tempat praktikal yang terbaik utk aku, time praktikal ni lah aku nk make new connection dengan orang2 yg terbaek dalam bidang multimedia, senang utk aku lepas grad n business nnt. Lain company lain background dan strategy. So aku yakin dan percaya aku dapat tempat yg terbaik!. Aminnnn.

BIG company or small company?

Ini Isu favourite gak..erm..terpulang pada individu nak pilih company mcm mane. Bagi aku, semua aku apply..mane yg ade rezeki..aku terima sudey..Kalo company BIG, advantage nye aku fikir ialah well training and well establish. Kalo small company pun lebih kurang la tp mungkin less sikit.

Wish Me LUCK!

So, conclusion nye aku berusaha yang terbaek, InsyaAllah dapat yang terbaek! Aminnn No worry, just do it, looking forward and no turning back! Believe, conceive,receive! Rezeki kadang2 datang tanpa diduga, be open mided and universal. Tak semstinya ape yang kita rancang dah harap akan bulat2 berhasil, mungkin hasil nya berbeza tetapi tetap satu kejayaan.

believe:conceive:receive